Voor wie?

Zinvolle dagbesteding voor wie?

 Verzorgen van de dieren

Mimi, Teijke en Watze, de paarden,  staan al te wachten op mensen die hen komen vertroetelen. Zij vinden het dus heerlijk om geborsteld te worden en zijn dol op een schone stal. Ghizmo en Gijs, de honden, vinden dat gestudder met borstels ook fantastisch. Die gaan er uitgebreid voor liggen en daarbij willen ze ook wel graag een stukje wandelen. En voor jezelf… het poetsen en borstelen geeft je namelijk een geweldig gevoel van verbinding met het dier. Dat goede gevoel neem je dan weer mee naar huis.

Techniek en textiel

In het atelier kun je  leer bewerken, zowel  met de hand als met de naaimachine. Voor het kledingverhuurbedrijf Jannetje Pietertje maken we kleding die gebaseerd is op ‘vroeger’ en de fantasy en cosplay.  Ook het maken van een kledingstuk of een werkstuk geeft heel veel voldoening. Projectmatig met iets bezig zijn als zinvolle dagbesteding. Voor de techniek is er een complete professionele werkplaats met machines voor zowel houtbewerking als metaalbewerking.

Sissi jurk bij Het Erf van Reijne
Sissi ism de deelnemers

Gypsy wagon

Ons eerstvolgende project is het bouwen van een Gypsy Wagon oftewel een Pipowagen, maar dan wel eentje met alle toeters en bellen eraan. Dat project gaat begin dit jaar van start en past volledig in het gevoel dat iemand kreeg toen ze bij het Erf binnenkwam. “Het ruikt hier net zoals bij een fantasyfestival,” concludeerde ze opgetogen.  Die sfeer, die rust en gemoedelijkheid heerst er dus. Daardoor krijg je een goed gevoel en dat werkt prima.

Meer informatie klik hier

Voor wie zijn wij er?

Mensen met een psychiatrische aandoening

Na de HAVO startte Janneke met de opleiding voor psychiatrisch  verpleegkundige, omdat ze graag met mensen wilde werken. Daar werkte ze met psychiatrische ziektebeelden zoals depressies, angststoornissen,  schizofrenie of waanideeën, bi-polaire problematiek,  etc

Jongeren met gedragsproblemen

Janneke is werkzaam geweest als maatschappelijk werkende in de jeugdhulpverlening.

Mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking

Janneke werkte jarenlang bij een sociale werkplaats als activiteitenbegeleider. Daar werkten mensen met zeer uiteenlopende handicaps, van licht verstandelijk beperkt tot lichamelijke handicaps.  Zoals  bijvoorbeeld doofheid, blindheid of mismaakte handen door lepra. En er werkten veel mensen met een gekneusd verleden, zoals een jeugd die bestond uit het wonen in  tehuizen.

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Dementerenden

Maar… het belangrijkste is of jij je hier prettig voelt. Net als Willem: “Ik voel me hier zo ontspannen. Ik kom hier helemaal tot rust.”