In de praktijk

Dinsdag en woensdag

Om 10 uur in de morgen beginnen we met koffie of thee. Daarna gaan we aan de slag met de dieren verzorgen en de tuin. Uitmesten, paarden poetsen en oefeningen doen met de paarden. Het terrein buiten aanvegen, de rijdende groentetuinen water geven, de rijbaan verzorgen; de hoefslag dicht spitten en sproeien als het nodig is. De stal opruimen en de tuigen in het vet zetten. De honden kunnen uitgebreid gekamd worden.

Paarden verzorgen bij het Erf van Reijne
Paarden verzorgen bij het Erf van Reijne

Om 12 uur gaan we aan de maaltijd. We maken soep of een 1-pansgerecht. Dat doen we met biologische ingrediënten, al dan niet uit onze eigen tuin, die we zelf snijden. En we eten het natuurlijk op. Met koffie of thee erbij.

Verrijdbare groentetuin bij het Erf van Reijne
Verrijdbare groentetuin bij het Erf van Reijne

In de middag  is het tijd voor het atelier. We maken hier kostuums voor het kledingverhuurbedrijf Jannetje Pietertje Kledingverhuur. Dat kunnen Superheroes zijn of eigen ontwerpen. Je kunt hier ook je eigen kostuum maken, met begeleiding. Het patroon leer je zelf te tekenen en bij het in elkaar zetten kun je begeleiding krijgen. Om 15.30 doen we nog een kop thee, koffie oid en dan zit de dag er alweer op. Om 16.00 gaan we huiswaarts. Op eigen gelegenheid of met ons vervoer

Leerbewerking, onderdeel van de zinvolle dagbesteding bij het Erf van Reijne dagbesteding
Sissi-jurken

Vrijdag

De vrijdag gaat het precies andersom. Dan beginnen we ’s morgens in het atelier en gaan we ’s middags aan de gang met de dieren.

Hout en metaal bewerken

Kies je niet voor de dieren of het atelier dan kan er ook nog heel wat. Veel met hout: brandhout ophalen en stapelen.  We bouwen de Gypsy Caravan. Daar komen alle disciplines tezamen.

De ultieme gypsywagon