Begeleiding

Janneke Alles Aukes

Janneke is boerendochter en werd hier op het Erf van Reijne geboren. Het Erf was toen nog een boerderij met vee, waardoor ze opgroeide tussen de koeien en paarden. Zij doet de begeleiding van de deelnemers.

Na de HAVO startte ze met de opleiding voor psychiatrisch  verpleegkundige, omdat ze graag met mensen wilde werken. Daar maakte ze kennis met de psychiatrische ziektebeelden zoals depressies, angststoornissen, autisme,  schizofrenie of waanideeën. Ze werkte een aantal jaren in de verpleging en stapte toen over naar de  activiteitenbegeleiding, omdat ze ook graag bezig wilde zijn met haar handen. Het goede gevoel dat het geeft, als je iets doet, iets maakt.

Janneke werkte met de opleiding activiteitenbegeleiding op zak  als werkleiding op de confectieafdeling bij een sociale werkplaats. Daar werkten mensen met zeer uiteenlopende handicaps, van licht verstandelijk beperkt tot lichamelijke handicaps.  Zoals  bijvoorbeeld doofheid of mismaakte handen door lepra. En er werkten veel mensen met een gekneusd verleden, zoals een jeugd die bestond uit het wonen in  tehuizen.

Haar volgende functie was hoofd Test en Training bij de sociale werkplaats waardoor ze ook met alle andere vakgebieden van de sociale werkplaats te maken kreeg. Zoals houtbewerking en metaalbewerking naast de confectie en inpak en montagewerk.

Later was ze werkzaam als maatschappelijk werkende in de jeugdhulpverlening. Kinderen die ook weer afkomstig waren uit de beschadigde gezinnen waarin nogal wat mis ging.

De nodige achtergrondkennis is onlangs aangevuld met de HBO cursussen Oplossingsgerichte Therapie en  Psycho Sociale Basis Kennis en in 2019 komt daar de cursus Psyche en Voeding bij. En het behandelprotocol Voeding en Pijn.

En daar tussendoor maakte ze veel kleding, volgde diverse opleidingen aan de modeacademie en bracht dat in de praktijk door het maken van leren motorjackets tot kleding voor films en theater.   www.jannetjepietertje.nl.

Dirk Aukes Alles

Dirks roots liggen in de techniek. Zijn opleiding bestond uit machinebankwerken, elektrotechniek en autotechniek. In de praktijk werkte hij als motorrijwielmonteur en als verwarmingsmonteur. Bij Fokker werkte hij als vliegtuigtrekkerchauffeur en brandstofspecialist. Nu biedt hij als zelfstandige  technische ondersteuning voor bedrijven. Hij heeft vanzelfsprekend zijn veiligheidspapieren (VCA) en is oa keurmeester voor elektrische apparaten. Hij heeft een indrukwekkende berg technische ervaring en heeft veel geduld met mensen.  Dat zorgt ervoor dat mensen graag met hem samenwerken en heel veel van hem leren.  

Heemz.org

Het Erf van Reijne is aangesloten bij Stichting Heemz.org. Dat is een collectief van kleinschalige zorgboerderijen en –bedrijven in Noord-Holland. Heemz.org ondersteunt de zorgbedrijven vanuit een centrale vestiging in Nieuwe Niedorp. 

Heemz.org staat midden in de maatschappij en zoekt samenwerking met partners op het gebied van onder andere onderwijs en goede voeding om zodoende cliënten méér zorg te bieden; zorg voor cliënten die een stap verder gaat. Heemz.org: elke dag zorg voor, door en met elkaar!

www.heemz.org

Janneke Alles Aukes
Janneke Alles Aukes

Dirk Aukes Alles begeleiding bij het Erf van Reijne dagbesteding
Dirk Aukes Alles

Heemz.org, het collectief van zorgbedrijven
Heemz.org