Gaëlle van het Erf van Reijne

Op 3 oktober 2011 zag Gaëlle het levenslicht als allereerste Briardpupje van Babette Seraphine van de Hoolhoeve (Betty) en Chief Fauve van de Hoolhoeve (Bas). Toen kwam er visite en stopte moeder Bets acuut met baren. Midden in de nacht ging Betty toch maar verder en kwamen de broers en zusjes ter wereld. Op dierendag.

Moeizame start

Ze hadden geen gemakkelijke start. Ondervoed, want haar mama werd ziek en produceerde geen melk. Ze raakte onderkoeld en kreeg een of andere infectie. Kortom er moest nogal wat strijd geleverd worden met sondevoeding en brintapap om in leven te blijven. En die strijd streed ze met verve. Ze was een enorm vechtertje. Maar ze hield wel iets over van dat gevecht. Eerst dachten we dat ze een nare droom had, maar nee. Ze had epilepsie. Met pilletjes was dat goed in toom te houden en heel af en toe had ze een insult. Dat duurde dan een paar minuten en vervolgens stond ze op en zwalkte een beetje heen en weer. Vervolgens ging ze weer gewoon verder met haar leventje.

Dingetjes

Ze had zo haar dingetjes. Na het eten  ’s morgens ging ze naast de kachel staan en dan likte ze de lucht… Niemand begreep er iets van, maar het was iedere morgen vaste prik. En als ze buiten geweest was, werd er een achterpoot hoog de lucht in gestoken.  Reden??? Ze was gewoon ontzettend lief. Dol op hapjes en wandelen. Het bleef gewoon een superpuppy. Tot 19-8-2018. Toen vond ik haar om 8 uur ’s morgens met een insult. Anders dan anders. Ze bleef in de stijfkrampen hangen. Na 10 minuten nog steeds. Haar naar het Medisch Centrum voor Dieren gebracht in Amsterdam en helaas, ze kwam er niet meer uit. Ondanks een hele berg medicatie kwam er geen einde aan de aanval.  De epilepsie werd haar fataal. Nog niet eens 7 jaar oud.

Gaëlle van Het Erf van Reijne dagbesteding
Gaëlle van Het Erf van Reijne