Home Voor wie Wat doen we Begeleiding Financieel Vervoer  Contact 
Het Erf van Reijne Dagbesteding, Krommenie

Begeleiding

 Dirk Aukes Alles

Het Erf van Reijne Dagbesteding, KrommenieDirks roots liggen in de techniek. Zijn opleiding bestond uit machinebankwerken, electrotechniek en autotechniek. In de praktijk was hij motorrijwielmonteur, verwarmingsmonteur, vliegtuigtuigtrekker-chauffeur/ brandstofspecialist en nu biedt hij als zelfstandige  technische ondersteuning voor bedrijven. Hij heeft zijn veiligheidspapieren (VCA) en is oa keurmeester voor elektrische apparaten.

Als zodanig komt hij bij  veel bedrijven over de vloer en kan met iedereen werken.

Die eigenschap gecombineerd met een indrukwekkende berg technische ervaring, zorgt ervoor dat mensen graag met hem samenwerken en heel veel van hem leren.  


Janneke Alles Aukes

Het Erf van Reijne Dagbesteding, KrommenieJanneke is boerendochter en werd op het Erf van Reijne geboren. Groeide op tussen de koeien en paarden. Deed de nodige kennis op over die paarden op veterinair gebied. Ze startte haar werkzaam leven als psychiatrisch verpleegkundige en werd daarna activiteitenbegeleider. Werkte als werkleiding en hoofd Test en Training bij sociale werkplaatsen en deed later maatschappelijk werk in de jeugdhulpverlening.

Daarnaast maakt ze  veel kleding, van leren motorjackets tot kleding voor films en theater. Meer informatie, klik hier

Die ervaring wordt nog steeds aangevuld met vakkennis door middel van cursussen en opleidingen.

Meer informatie  (CV) klik hier

Het Erf van Reijne Dagbesteding

Vlusch 37a

1561 PP Krommenie

0636109783/0655173632

www.hevr.nlHet Erf van Reijne Dagbesteding, Krommenie

info@hevr.nl
Heemzorg

Het Erf van Reijne is aangesloten bij Stichting Heemz.org. Dat is een collectief van kleinschalige zorgboerderijen en –bedrijven in Noord-Holland. Heemz.org ondersteunt de zorgbedrijven vanuit een centrale vestiging in Nieuwe Niedorp. Zij kunnen bemiddelen tussen zorgbedrijf en cliënt en ondersteunen daarnaast de zorgbedrijven op kwaliteits-, administratief en financieel vlak.  Door nauw contact tussen stichting en zorgbedrijven en het werken volgens duidelijke richtlijnen wordt de kwaliteit van de geboden zorg gewaarborgd. Heemz.org staat op een centrale positie tussen gemeente en cliënt.

Kwaliteitszorg is bij Heemz.org een kernbegrip, niet door het invullen van papieren en het naleven van protocollen, maar door de mensen bij de zorgbedrijven echt zorg te laten verlenen aan hun cliënten.

Heemz.org staat midden in de maatschappij en zoekt samenwerking met partners op het gebied van onder andere onderwijs en goede voeding om zodoende cliënten méér zorg te bieden; zorg voor cliënten die een stap verder gaat. Heemz.org: elke dag zorg voor, door en met elkaar!

www.heemz.org

Visie

Onze visie stoelt op opleiding  en eigen ervaring. Uit die ervaringen blijkt dat er chemisch veel meer aan hand is dan altijd werd veronderstelt. Dat wordt allemaal onderstreept door wetenschappelijke onderzoeken en artikelen:


Autisme en oxytocine: is de oplossing simpeler dan we denken?

Soms lees je een zin die erin knalt en je hele wereld even laat schudden. Niet omdat die zin zo bijzonder is, maar omdat de implicaties zo gigantisch groot zijn:

Oxytocine heeft het meeste effect bij mensen die niet goed zijn in het interpreteren van sociale context.

-Mattie Tops, assistent-professor psychologie

Lees verder


Neusspray tegen angst en depressie

9 september 2016 - Geplaatst onder: Angst, Behandelmethoden, Depressie

Het knuffelhormoon oxytocine zorgt ervoor dat mensen met een posttraumatische stressstoornis zich minder angstig en rustiger voelen. Ook verhoogt het de motivatie, blijkt uit AMC-research. Daarom willen de onderzoekers het knuffelhormoon gebruiken om psychotherapie bij traumaverwerking te ondersteunen.

Lees verder


‘Knuffelhormoon’ vermindert agressie

agressie kind

Buitensporig agressieve ratten gedragen zich weer normaal na behandeling met het ‘knuffelhormoon’ oxytocine, concludeert gedragsfysioloog Federica Calcagnoli uit haar promotieonderzoek.

Lees verder

Al die oxytocine hoeft niet uit een spray te komen. De omgang met dieren maakt dezelfde hormonen vrij. De beste therapeuten, met 4 poten /benen en een vacht. En er zijn er natuurlijk nog veel meer. Neurotransmitters en hormonen. En die gaan een nog een hele grote rol in ons leven spelen.


Home Voor wie Wat doen we Begeleiding Financieel Vervoer  Contact 
Het Erf van Reijne Dagbesteding, Krommenie Het Erf van Reijne Dagbesteding, Krommenie