Wat en voor wie?

Dagbesteding, voor wie?

wij zoeken mensen die ANDERS ZIJN

Je kunt ook denken aan mensen met een depressie, angststoornissen of bi-polaire problematiek. Autisme. Of je hebt een gekneusd verleden en dat heeft alles te maken met het wonen in  tehuizen, verwaarlozing of je bent misbruikt als kind.

Mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel). 

NAH Niet aangeboren hersenletel. Iemand met dat NAH gaf ooit aan dat het een fractie van en seconde duurt en dan ligt je hele leven aan puin. En zo is het. Ik weet het, want ik zat bij die man in de groep om over het NAH te praten. Ook mijn NAH. Merkwaardig genoeg heb je zelf helemaal niet het idee dat er iets mis is, maar je omgeving is er wel van overtuigd. En behandelt je ook zo. Dat werkt nogal vervreemdend. Dingen waar je van overtuigd bent dat je het kan omdat het altijd al gedaan hebt, zijn ineens toch weer moeilijk en verlopen helemaal niet zoals je het in je hoofd hebt. Een ding is duidelijk. Het moet allemaal langzaam op je eigen tempo en geen haast. Haast hebben we hier ook niet. Je kunt wel iets leren. Op je eigen tempo.

Kinderen die vastlopen op school, geen aansluiting kunnen vinden met medeleerlingen, Kinderen die de leerstof niet kunnen volgen, Die kinderen kunnen ook bij ons terecht. We geven geen regulier onderwijs maar kunnen wel vaardigheden aanleren en al doende leer je ook. Maar als je wel geïnteresseerd bent in fantasy, en cosplay dan kunnen we een kostuum maken. Het maakt niet uit of je foto’s hebt van het character of dat je een tekeningetje hebt. We kunnen overal een patroon van maken. Youtube geeft ook filmpjes waarin een patroon maken uitgelegd wordt, maar daar zitten vaak net van die dingetjes in waardoor het er wel leuk uitziet, maar je niet meer kan bewegen en dat is best lastig als je er een hele dag in moet lopen. Daar voor zijn er een aantal professionele trucjes.

Of je hebt problemen met je genderidentiteit. Alle geaardheden zijn hier welkom. Alle cliënten van het Erf van Reijne hebben een achtergrond in de psychiatrie. Dat gegeven zorgt ervoor dat een ieder zijn eigen aanpak krijgt. We werken ieder aan een eigen project en er is geen sprake van vaste (serie)werkzaamheden. Dientengevolge zijn er niet veel vaste ‘regels’. Er is wel een soort vereiste: je moet een doel stellen en daaraan werken. constructief bezig en zijn niet suffig rondlummelen.

anders zijn…

Tja dat is ff een dingetje. De meeste kinderen voelen dat gelijk en al op de kleuterschool dan resulteert dat ;anders zijn’; gelijk in een “niet opgenomen worden in de groep: Dat is de start van een leven met PESTEN.

Hoe klein de kinders ook zijn. Ze produceren de meest kwetsende opmerkingen tegen die RARE en krijgen zw daar vaak de hele groep in mee. Dat gedoe kwetst je voor je hele leven. het zorgt ervoor dat je een afstand hebt tot de arbeidsmarkt? Dan is dagbesteding een mogelijkheid.

Burnout, depressie, angsten…

Het was een prachtig vuur. Gloedvol en vol warmte, maar het is uit. Tot op het laatste vonkje uitgedoofd. Een levendig houtvuur.

Stress en nog eens stress. Darmen en spijsvertering van slag. Hartkloppingen, hoofdpijn en/of migraine last van je nieren, suikerspiegel, cholesterol te hoog, hoge bloeddruk , last van je spieren,, verward denken, angsten, Heel erg moe en maar niet kunnen slapen. Nog depressief op de koop toe.

Zelfs als je flink pookt in de resten, wil er niets meer opgloeien. Dat vuur kun je terug halen. Bij het Erf van Reijne dagbesteding. Maak een afspraak en kom praten over wat we samen kunnen doen. Bij het Erf brandt een levendig houtvuur.

We kunnen heel wat doen. Met goede voeding en voedingsadviezen, eventueel supplementen en een programma om bezig te zijn .Dat scheelt wel, maar helaas is het niet een kwestie van een pilletje slikken en gelukkig zijn.

JE KUNT HET GELUK NIET VINDEN ,ALS HET NIET IN JEZELF ZIT!!!!

{The tree of Wisdom , Camino. Uit het boek Pelgim van Hans Peter Roel)

Is het nog je eigen schuld ook…. Ja ,zo simpel is het, Het ligt meestal aan de manier hoe je naar jezelf kijkt. Dat is een hele klus, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Het is wel een forse klus om te kijken waar het vandaan komt en daarmee aan de slag te gaan. Je kunt het ook niet doen, dan bestaat de toekomst uit uitgedoofd op de bank hangen. Met dat prachtige vuur op de achtergrond en professionele ondersteuning.

Aan jou de keus. Als het en keer niet lukt is er niets aan de hand. maar we blijven wel bezig met het doel. Dat heeft al vaker tot perfecte resultaten geleid.

JE KUNT HET GELUK NIET VINDEN ,ALS HET NIET IN JEZELF ZIT!!!!

{The tree of Wisdom , Camino. Uit het boek Pelgim van Hans Peter Roel)

Het belangrijkste is of jij je hier prettig voelt. Enne er zijn echt mensen waar het prima bij lukt. Of je aansluiting voelt met de sfeer die hier heerst. Net als Willem: “Ik voel me hier zo ontspannen. Ik kom hier helemaal tot rust.”

Om tot rust te komen hebben we naast zwemmen en wandelen de volgende mogelijkheden:

Leer en textiel

Je eigen kostuum maken voor cosplay, fantasy of een spijkerbroek…

Techniek

We maken onder andere een gypsy wagon…

Meer informatie klik hier

Voeding

Voeding is een bezigheid waar je nu speciaal voor kunt kiezen. Voeding en de psychiatrie hebben heel veel met elkaar te maken. Een razend interessant vakgebied!

courgette bij het Erf van Reijne dagbesteding Zaanstad
Courgette in wording

Het verzorgen van de dieren en hun ruimtes

Bezig zijn met de dieren geeft een goed gevoel. Zij begrijpen je meestal heel erg goed.

    Voor de exacte insluiting en uitsluitingscriteria klik hier