Wat en voor wie?

Dagbesteding, voor wie?

Je kunt bij ons terecht voor dagbesteding als je een afstand hebt tot de arbeidsmarkt. Die afstand komt door  bijvoorbeeld door een verleden in de psychiatrie. 

Daarbij kun je denken aan een depressie, angststoornissen of bi-polaire problematiek. Of je hebt een gekneusd verleden en dat heeft alles te maken met het wonen in  tehuizen, verwaarlozing of je bent misbruikt als kind. Of mensen met niet-aangeboren hersenletsel.  De meeste cliënten van het Erf van Reijne hebben een achtergrond in de psychiatrie. We werken ieder aan een eigen project en er is geen sprake van vaste (serie)werkzaamheden. Dientengevolge zijn er niet veel vaste ‘regels’.

En dus.. het belangrijkste is of jij je hier prettig voelt. Of je aansluiting voelt met de sfeer die hier heerst. Net als Willem: “Ik voel me hier zo ontspannen. Ik kom hier helemaal tot rust.”

Het verzorgen van de dieren en hun ruimtes

Mimi, Teijke en Watze, de paarden,  staan al te wachten op mensen die hen komen vertroetelen. Zij vinden het dus heerlijk om geborsteld te worden en zijn dol op een schone stal. Ghizmo en Gijs, de honden, vinden dat gestudder met borstels ook fantastisch. Die gaan er uitgebreid voor liggen. En voor jezelf… het poetsen en borstelen geeft je namelijk een geweldig gevoel van verbinding met het dier en dat geldt niet alleen voor mensen met een verleden in de psychiatrie.  Dat goede gevoel neemt iedereen dan weer mee naar huis. Het huis van de dieren moet natuurlijk ook verzorgd worden. Uitmesten, vegen, onkruid verwijderen en de buitenruimtes bijhouden hoort er ook bij. Lekker buiten bezig zijn.

Leer en textiel

In het atelier kun je werken met oa leer of textiel.  Voor het kledingverhuurbedrijf Jannetje Pietertje maken we fantasy en  historische kleding. Je kunt ook je  eigen fantasykostuum en cosplay-outfit naaien.  Maar het maken van een ‘gewoon’ jurkje uit de Burda of de Knip voor jezelf is natuurlijk ook mogelijk. Voel je je meer aangesproken door het maken van poppen, tassen of  portemonneetjes, het kan.  

Sissi jurk

Sissi-jurk

Gypsy wagon

Voor de techniek is er een complete professionele werkplaats met machines voor zowel houtbewerking als metaalbewerkingOns eerstvolgende project is het bouwen van een Gypsy Wagon, oftewel een Pipowagen, maar dan wel eentje met alle toeters en bellen eraan. Dat past volledig in het gevoel dat iemand kreeg toen ze bij het Erf binnenkwam. “Het ruikt hier net zoals bij een fantasyfestival,” concludeerde ze opgetogen.  Die sfeer, die rust en gemoedelijkheid heerst er dus. Daardoor krijg je een goed gevoel en dat werkt prima.

Meer informatie klik hier