Wat en voor wie?

Dagbesteding, voor wie?

Heb je een afstand hebt tot de arbeidsmarkt? Die afstand komt door  bijvoorbeeld door een verleden in de psychiatrie. Dan is dagbesteding een mogelijkheid.

Daarbij kun je denken aan een depressie, angststoornissen of bi-polaire problematiek. Of je hebt een gekneusd verleden en dat heeft alles te maken met het wonen in  tehuizen, verwaarlozing of je bent misbruikt als kind. Of mensen met niet-aangeboren hersenletsel.  Of je hebt problemen met je genderidentiteit. Alle cliënten van het Erf van Reijne hebben een achtergrond in de psychiatrie. Dat gegeven zorgt ervoor dat een ieder zijn eigen aanpak krijgt. We werken ieder aan een eigen project en er is geen sprake van vaste (serie)werkzaamheden. Dientengevolge zijn er niet veel vaste ‘regels’.

En dus.. het belangrijkste is of jij je hier prettig voelt. Of je aansluiting voelt met de sfeer die hier heerst. Net als Willem: “Ik voel me hier zo ontspannen. Ik kom hier helemaal tot rust.”

Om tot rust te komen hebben we de volgende mogelijkheden:

Leer en textiel

Je eigen kostuum maken voor cosplay, fantasy of een spijkerbroek…

Techniek

We maken onder andere een gypsy wagon…

Meer informatie klik hier

Voeding

Voeding is een bezigheid waar je nu speciaal voor kunt kiezen. Voeding en de psychiatrie hebben heel veel met elkaar te maken. Een razend interessant vakgebied!

courgette bij het Erf van Reijne dagbesteding Zaanstad
Courgette in wording

Het verzorgen van de dieren en hun ruimtes

Bezig zijn met de dieren geeft een goed gevoel. Zij begrijpen je meestal heel erg goed.

Voor de exacte insluiting en uitsluitingscriteria klik hier