Atelier, techniek en de dieren

Atelier

Dinsdagmiddag, woensdag de hele dag en vrijdagmorgen  is het tijd voor het atelier. . Prinsessenjurken of eigen ontwerpen. Je kunt hier je eigen kostuum of een ‘gewoon’ een jurkje of broek maken, met begeleiding. Het patroon leer je zelf te tekenen en bij het in elkaar zetten kun je hulp krijgen. We maken hier in de dagbesteding soms ook kostuums voor het kledingverhuurbedrijf Jannetje Pietertje Kledingverhuur

Leer bewerken behoort ook tot de mogelijkheden. Van een riem tot een leren motorjack. Of voor de film zoals je hieronder kunt zien.

Het atelier, onderdeel van de dagbesteding bij het Erf van Reijne
Sissi-jurken

Dieren

Op dinsdagochtend en vrijdagmiddag zijn de dieren aan de beurt. Na de koffie gaan we aan de slag: uitmesten, paarden poetsen en oefeningen doen met de paarden. We gaan eerst het terrein buiten aanvegen, de rijbaan verzorgen; de hoefslag dicht spitten en sproeien als het nodig is. De stal opruimen en de tuigen in het vet zetten. De honden kunnen uitgebreid gekamd worden. En we gaan soms lopen met de honden.

Paarden verzorgen bij het Erf van Reijne
Paarden verzorgen bij het Erf van Reijne

Voeding

Voeding is een bezigheid waar je nu speciaal voor kunt kiezen. Er verschijnen twee broeikassen en daarin gaan we onze eigen groenten kweken. Voeding, speelt een belangrijke rol in het psychische welzijn. Tot nu toe zijn alle voedingsstoffen die we gebruiken altijd al van biologische aard en onbewerkt. Dat blijft zo uiteraard en wordt uitgebreid met onze eigen groenten en kruiden. In de groep voeding ben je samen met de begeleiding verantwoordelijk voor het bereiden van de gezamenlijke maaltijd tussen de middag, de koffie en thee door de hele dag heen, plus de afwas en het opruimen van de spullen.daarnaast heb je de zorg voor de gewassen in de kas. Van het pietepeuterige zaaien tot aan het snoeien van bomen. Een razend interessant vakgebied!

Techniek

We bouwen de Gypsy Caravan. Daar komen alle disciplines tezamen. Houtbewerking, metaalbewerking, textiel en schilderwerk.

Daarnaast doen we allerlei bezigheden rondom de dieren. Voederbakken maken, hondenmand maken, de kussens bekleden, straatjes aanleggen, de paardenbak onkruidvrij maken, enzovoorts.

Wij werken samen met Dagbesteding Zaanstad. Zij herstellen kleine schades aan auto’s en ontwikkelen Tiny Houses. Kortom op technisch gebied is er volop ruimte momenteel.

Voorbeeld gypsywagon maken bij het Erf van Reijne, onder andere in het atelier
De ultieme gypsywagon