Atelier, techniek en de paarden

Dinsdagmiddag, woensdag de hele dag en vrijdagmorgen  is het tijd voor het atelier. We maken hier in de dagbesteding kostuums voor het kledingverhuurbedrijf Jannetje Pietertje Kledingverhuur. Dat kunnen prinsessenjurken zijn of eigen ontwerpen. Je kunt hier je eigen kostuum of een ‘gewoon’ een jurkje of broek maken, met begeleiding. Het patroon leer je zelf te tekenen en bij het in elkaar zetten kun je hulp krijgen. Leer bewerken behoort ook tot de mogelijkheden. Van een riem tot een leren motorjack.

Het atelier, onderdeel van de dagbesteding bij het Erf van Reijne
Sissi-jurken

Dinsdagochtend en vrijdagmiddag

Op dinsdagochtend en vrijdagmiddag zijn de dieren aan de beurt. Na de koffie gaan we aan de slag: uitmesten, paarden poetsen en oefeningen doen met de paarden. We gaan eerst het terrein buiten aanvegen, de rijdende groentetuinen water geven, de rijbaan verzorgen; de hoefslag dicht spitten en sproeien als het nodig is. De stal opruimen en de tuigen in het vet zetten. De honden kunnen uitgebreid gekamd worden. En we gaan soms lopen met de honden.

Paarden verzorgen bij het Erf van Reijne
Paarden verzorgen bij het Erf van Reijne

Om 13 uur gaan we aan de maaltijd. We koken soep of een 1-pansgerecht. Dat doen we met biologische ingrediënten, al dan niet uit onze eigen tuin, die we zelf snijden. En we eten het natuurlijk op. Met koffie of thee erbij.

Verrijdbare groentetuin bij het Erf van Reijne
Verrijdbare groentetuin bij het Erf van Reijne

Hout en metaal bewerken

Kies je niet voor de dieren of het atelier dan kan er ook nog heel wat. Veel met hout: brandhout ophalen en stapelen.  En we bouwen de Gypsy Caravan. Daar komen alle disciplines tezamen.

Voorbeeld gypsywagon maken bij het Erf van Reijne, onder andere in het atelier
De ultieme gypsywagon