Zo rond 1838 betrokken Jan Reijne en zijn vrouw Aaltje IJff en hun kinderen Klaas en Gerrit de boerderij die op deze plek stond. Het Erf waren toen 2 stolpboerderijen.

Hoogstwaarschijnlijk is deze plaats nog langer in de familie vanaf de vrouwelijke kant, maar dat weten we niet precies
in 1844 werd Dirk hier geboren en hij bleef hier evenals zijn zoon Jan. Die Jan was mijn overgrootvader. Jan kreeg een zoon Cor en toen was het op met de heren. Cor kreeg Aagje, toen kwam Janny en die kreeg ook slechts 1 dochter Lizelotte en dat is de zevende generatie die hier opgegroeid is. De naam Reijne zou verdwijnen uit de Vlusch. daarom heet het hier het Erf van Reijne.
in 1961 gebeurde er een ramp de boerderij brandde af. Daarna werd er een heel andere boerderij gebouwd Een bungalow met een stal op Cor heeft er tot 1990 in geboerd en toen zei hij. “Zet er maar een auto in ofzo. ik stop met boeren.” Het werd geen auto. het werd een galerie, atelier, dagbesteding en nu praktijkruimte. “Het is een fijn stalletje” zei Cor. En dat is zo. Er straalt een fijne energie in de ruimte.

Aagje was ooit huishoudkundige voor inrichtingen. Nou, dat huishouden laten we even. Het koken en voedingsadviezen geven we nog steeds. Janny is orthomoleculair therapeut. het zout krijg je in een zoutcabine, de pap zit in de voedingsadviezen.
De dagbesteding heeft ook een geschiedenis. Bij Duin en Bosch in Castricum hadden ze rond 1900 een schilzaal en dat werkte fantastisch. Mensen die piepers mochten schillen voelden zich veel beter dan degenen die dat niet deden. Wie weet maken we ook ooit nog weer een schilzaal. nu maken we kleertjes en eten we beter.

We hebben het ook gezelliger.
