Nieuws

Einde dagbesteding

Waarom begin je geen zorgboerderij? Zei mijn schoonzoon 7 jaar geleden en en och… Waarom niet.

We hebben 3 paarden, 4 honden en 2 katten. Beestjes genoeg.

Van die paarden is eigenlijk alleen moeder Mimi geschikt. Lief en verdraagzaam. Rustig en afwachtend. Een Superschat. De twee zonen zijn nogal poestig.

Ik ben arbeidstherapeut, met jarenlange ervaring in de zorg. Psychiatrie en zorg voor licht ververstandelijk beperkten en lichamelijk beperkten. En een aantal toneel en filmproducties voorzien van kleding. Kortom Ervaring zat.

Dat vond heemz.org ook dus die wilden de administratie doen en zo ging de dagbesteding van start. Met fantasykleding en beestjes.

Het hulpverlenen zit in je bloed. Vanuit mijn werkverleden, kozen we voor psychiatrie. Ik weet dat genezen niet echt mogelijk is,maar je kunt je best doen om zo dichtbij mogelijk te komen. En bij sommigen is dat ook echt gelukt. De deelnemer moet zelf ook hard werken aan zijn/haar genezing, maar dan kom je een heel eind.Dat weet ik uit eigen ervaring en vanuit mijn werk. Twee deelnemers genezen van hun depressie. Een paar deelnemers aan het werk. Schitterende creaties verschenen.

Dat maakt nou net ons werk fantastisch. Intussen deed ik veel opleidingen in het ortho moleculaire veld en inmiddels ben ik ook orthomoleculair therapeut.

Na 5 jaar borrelde door mijn hoofd dat ik meestal na 5 jaar weer iets anders ga doen.

Maar op dat moment werkten ook onze dochter er schoonzoon mee in het bedrijf en draaide het als een trein.

Dat zijn rare gedachten. Het universum stapt daar direct in en neemt maatregelen. Plop herseninfarct. Zonder uitval overigens.

Maar het doet wel wat. Kinderen zoeken een nieuwe plek ernaast en veel van onze deelnemers volgden Lizelotte en Art.

Bij de beestjes gaat er ook eea mis. Ghizmo wordt oud en gaat dood, onze lieve Mimi doet het niet meer. Ook heel oud en reumatiekerig en dood. Op zich overlijdens waar je vrede mee kunt hebben, maar we missen ze wel heel erg.

En dan borrelt die gedachte van 5 jaar weer op en we besluiten toch maar te stoppen.

Een Crone ( oude wijze heks) zei : je komt niet vooruit, als je blijft rondtollen in je laatste hoofdstuk.

We beginnen dus een nieuw hoofdstuk. Per 1 mei 2024

Mimi overleden 1-7-2023

Mimi, ons superlieve paard is niet meer. 16-9-1996 – 1-7-2023

 

kas bij het Erf van Reijne
De kas

Daar staat hij: de eerste kas. De fundering van zijn broertje ligt er al naast. Uiteindelijk zullen er twee kassen staan waarin wij onze eigen groenten gaan telen. De voorwaarde om gezond te blijven en weerstand te bieden aan allerlei ziektes.