Ghizmo van het Erf van Reijne

Ghizmo van het Erf van Reijne is niet meer. Op 22 november 2021 kwam er een einde aan zijn leven. 10 jaar oud. Dat is voor een grote hond een respectabele leeftijd, maar wij vonden het nog wel wat vroeg. Aan het begin van dit jaar is hij geopereerd aan een tumor die helaas niet helemaal te verwijderen was. Daarna ontwikkelde hij de ziekte van Cushing. Heel veel drinken en heel veel plassen. Opstaan werd steeds moeilijker, Het hart wilde niet echt lekker meer en op woensdag 17 november zakte hij jankend door zijn achterpoten. Hij kon niet meer overeind komen en het lopen lukte niet meer.

Ghiz was een heel sociale hond. Lief en op de achtergrond. Rust zacht lieverd.

Kitchen Update

Het keukentje was ingericht voor een man of 3, 4… Nou dat was een beetje te klein. Dus een nieuwe grote afwasmachine, twee koelkasten een nieuw werkblad en een verse vloer.

Schedel

Onze vleesleverancier Schotse Hooglanders heeft schedels te koop. We zijn er een gaan halen. Een prachtige ossenkop van een os die in de 15 jaar van zijn leven rondom ons geleefd heeft. Hij liep in de duinen tussen Bergen en Scheveningen en het zou kunnen dat hij ook nog in het Twiske geleefd heeft.

Die prachtige schedel hangt nu bij ons:

De kas

kas bij het Erf van Reijne
De kas

Daar staat hij: de eerste kas. De fundering van zijn broertje ligt er al naast. Uiteindelijk zullen er twee kassen staan waarin wij onze eigen groenten gaan telen. De voorwaarde om gezond te blijven en weerstand te bieden aan allerlei ziektes.

Nieuw!!!!

Een van onze deelnemers heeft het bord onderhanden genomen. De sticker met roestvlekken eraf en een prachtige geschilderde versie erop. Dirk heeft de haken vervangen door RVS exemplaren en zo moeten we er weer een tijdje tegenaan. Hieronder staat zijn herkomst. Toch flink opgeknapt.

Ayam Cemani bij het Erf

De 2 tamelijk vrijpostige Lakenveldermannen hebben een nieuw plekje gekregen en er zijn 10 pikzwarte Ayam Cemani-dametjes voor terug gekomen. Die lieten zich de dis goed smaken na anderhalf uur in de auto. Oftewel ze barstten echt van de honger. Zo schattig.