Soepje

“Laat uw voeding uw medicijn zijn.” zei Hippocrates ooit.

Een soepje met shiitake erin en de knoflook. Zij hebben allebei een antivirale werking. Biologisch! En waarom biologisch? Welnu, omdat de gewasbeschermingsmiddelen altijd nog aanwezig zijn in het niet biologische product. Al dan niet genetisch gemoduleerd. Die stoffen moet je lever ook weer afbreken en die heeft het al druk zat met al die rondslingerende virussen. Gun je lever een beetje rust en ondersteuning en eet biologisch. Met dank aan meneer Albert Heijn, met wat aanpassingen.

Ingrediënten

  • 2 el kokosolie
  • 250 g biologische kipfilet (in blokjes)
  • 1 schaaltje biologische shiitake paddenstoelen ((100 g), grofgesneden)
  • 2 potten biologische gevogelte-fond (a 380 ml)
  • 4 cm biologische verse gember ((zakje 150 g), in dunne plakjes)
  • 2 tenen biologische knoflook (gekneusd)
  • 1 zak biologische rijst mie (250 g)
  • 1 stronk biologische paksoi
  • 2 biologische bosuitjes (in stukjes van 2 cm)

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de kipfilet met de shiitakes tot ze sterk geuren. Schenk de fond erbij en voeg de gemberwortel, knoflook en 200 ml water toe. Breng tegen de kook aan en laat 15 min. zachtjes trekken. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de paksoi en snijd de bladeren en stengels in repen. Haal de knoflook en de gember uit de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg de paksoistelen en de bosui toe. Laat de soep 3 min. zachtjes koken, draai het vuur uit en schep het paksoiblad door de soep. Schenk de soep in wijde kommen.