Op Facebook circuleerde enige tijd het advies om knoflook te slikken “het helpt niet, maar ze houden wel afstand” stond er. Nou dat is dan alvast één voordeel, het andere voordeel is dat het wel degelijk helpt. Allium sativum zoals hij officieel heet, beschermt heel goed tegen de virussen. Jaren geleden kwam ik dit recept al tegen in de krant en hij werkt nog steeds. Succes!!!

Ingrediënten
- 8 dl kippenbouillon (bij voorkeur zelf getrokken)
- 24 knoflookteentjes, 6 gepeld, de rest ongepeld
- 4 verse salieblaadjes
- 3 takjes bladselderij
- 3 takjes verse tijm
- zout
- 2 el fijngesneden (blad) peterselie
- 4 flinke sneden stokbrood, evt licht geroosterd
- 75 g halfharde Franse kaas, bv Comté of Port Salut
Bereiden
Het geheim van de soep schuilt in de verhouding van het aantal gepelde en ongepelde knoflookteentjes.
Breng de bouillon aan de kook.
Voeg knoflooktentjes toe (6 gepelde en 18 ongepelde) en houd alles 30 minuten tegen de kook aan.
Voeg daarna grof gesneden salieblaadjes, bladselderij- en tijmtakjes toe.
Houd alles dan nogmaals 30 minuten tegen de kook aan.
Zeef de bouillon en voeg zout naar smaak toe.
Roer daarna de peterselie door de bouillon.
Presentatie: leg in elk voorverwarmd bord een stokbroodsneetje.
Verdeel de kaas erover en schenk de bouillon er rondom.
Tip: je kunt er een maaltijdsoep van maken door niet één maar drie of vier sneden stokbrood in het bord te leggen. Vervang de kaas door kippenvlees waarvan de bouillon is getrokken.
Bronvermelding
De Heldersche Courant