Home Voor wie Wat doen we Begeleiding Financieel Vervoer  Contact 

Het Erf van Reijne Dagbesteding

Vlusch 37a

1561 PP Krommenie

0636109783/0655173632

www.hevr.nl

info@hevr.nl

Mimi van de Roswaard

Een prachtige eerbiedwaardige paardendame. Geboren in 1996, 16 september, dus reeds over de 20 jaren. Dat neemt niet weg dat ze nog barst van de energie en het hardste loopt van allemaal. Ze is ontzettend lief en gehoorzaam. Als de zonen uitgebroken zijn, blijft zij keurig staan op de plek waar het draadje gezeten heeft. Zij wacht netjes af wat ze mag gaan doen. Dressuur vindt ze totaal oninteressant, maar een buitenritje doe je haar plezier mee. En springen. Ja springen. Als Fries en dat kon ze verdomd goed. Beter als menig KWPNer.

Teijke van de Roswaard

Toen Mimi hier kwam in 2006 liep Teijke ernaast als veulentje. Een klein hengstje van 18 juni en dat hebben we geweten. Hij was bijzonder aanwezig. En dat bleef hij ook na de nodige ingrepen… Maar zijn hart van goud bleek ook. Voor kinderen is het een ontzettend lief paard. Onder het zadel begint hij het nu echt leuk te doen.

Watze van het Erf van Reijne

In 2007 kreeg Mimi nog een veulentje: Watze. Op 25 mei. Grijs was hij en tamelijk timide. Wilde niet echt groeien en gedijen. Uiteindelijk kwam hij echt in een crisis en was er bijna geweest. Maar, onkruid vergaat niet zeggen ze dan en met de nodige hulp krabbelde hij toch weer op en ging met het juiste eten groeien heen. Inmiddels is hij een beetje onder het zadel en doet het lief.

Gaëlle van het Erf van Reijne

“Hoi-hoi, ik ben de oudste… Dat zou je niet zeggen, want ik ben ook de kleinste, maar ik ben wel het eerste geboren. Mijn moeder werd ziek, toen al die kindjes geboren waren, dus wij zijn verzorgd door onze pleegmama. Met een flesje en brintapap. Soms zie ik het allemaal niet zo goed en soms gaat alles schudden bij me. Maar daar heb ik pilletjes voor.”

Ghizmo van het Erf van Reijne

“Hey, yo. Ik ben ff aan t chillen. Dat doe ik de hele dag. Eigenlijk ben ik de baas, maar daar doe ik niet zoveel aan. Ik lig en ik hou de boel slapend in de gaten. Als het ze me echt te druk worden, grom ik en dan is al dat gedoe weer over.

Eten vind ik wel lekker en wandelen is ook wel fun. Oh ja, wij zijn Briards, Franse herders. Normaal herderen wij over schapen. En we zijn geboren op Dierendag, 4 oktober 2011.”

Gijs van het Erf van Reijne

“Oei betrapt… Ja sorry, dat hoort een beetje bij me. Ik moet toch altijd ff kijken of er nog iets te snaaien valt. Nou, dat is meestal wel zo en anders bedenk ik wel iets. Een pak kaarsen of de koffiefilter ofzo… Smaakt prima.

Ik ben net als mijn broer en zus gek op wandelen. Lekker lopen. Gaan jullie mee?”

Kuik alias Kip

Dit is de laatste der Mohikanen. Ooit waren ze met zijn 23en maar helaas de tijd heeft alle familie overleeft. Kip eet uit de hand, maar aaien vindt hij niet zo lekker.

Don

Don en Luna komen bij een stal met Spaanse paarden vandaan in 2017 dus vandaar de Spaanse namen.

Don is heerlijk brutaal en lekker speels. Honden zijn prachtig speelmateriaal en lekker zacht! Kijk maar. Toegeven, het is ff zoeken…

Luna

Luna combineert de honden en de paarden in haar streelzachte vachtje. Ons ontzettend lieve poezemeisje. Zowel Luna als Don zijn gek op schootje zitten en steken dan een enorm spinconcert af.  Luna en Don zijn op 23 mei 2017 geboren.